Ürettiği yerli teknoloji makinelerle Türkiye’yi dünyanın 45 ülkesinde temsil eden Polat Makina, yaklaşık 2 milyon dolarlık yatırımla, 2 bin 400 kWe (AC) kapasiteli güneş enerjisi sistemi (GES) kurdu. Polat Makina’nın yeni fabrikasının çatısına kurulan GES ile yıllık 4 milyon 900 bin kWh elektrik üretimi hedefleniyor. Ayrıca bu adımla, 2027 yılı itibarıyla üretilen elektriğin tamamının üretim tesislerinde kullanılması bekleniyor.
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hilal Şahin Nadeem ile fakültenin bölüm başkanlarını Polat Makina ve Polat Group Redüktör fabrikalarımızda misafir ettik.
Ürettiği yerli teknoloji ürünlerle endüstriyel inovasyona yön vermeyi hedefleyen Polat Group Holding, Türkiye'nin önde gelen kurum ve kuruluşlarının katılımıyla 220'den fazla üyeye ulaşan Etik ve İtibar Derneği'nin (TEİD) yeni üyesi oldu.
Makine, redüktör, tarım, fidancılık, kimya gibi farklı alanlarda Aydın’da ürettiği ürünleri dünyayla buluşturan, farklı ülkelerde iştirakleri bulunan Polat Group Holding, bulunduğu sektörlerde bugün dünyanın önemli üreticileri arasında. Polat Group Holding Yönetim Kurulu Başkanı Olcay Polat, ürettiği ürünleri dünyaya ihraç eden grubun ilham veren öyküsünü inBusiness dergisine anlattı.
Ürettiği yerli teknoloji makinelerle endüstriyel inovasyona yön vermeyi hedefleyen Polat Group Holding, dünyadaki en yaygın gönüllü sürdürülebilirlik inisiyatifi olan Birleşmiş Milletler (BM) Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne (UN Global Compact) imza attı. Polat Group Holding, dünyanın ve Türkiye’nin saygın kuruluşlarının da imzaladığı bu sözleşme ile insan hakları, çalışma standartları, çevre duyarlılığı ve yolsuzlukla mücadele konularında belirlenen 10 İlke’ye uyacağını taahhüt etti.
Ürettiği yerli teknoloji makinelerle Türkiye’yi dünyanın 44 farklı ülkesinde temsil eden Polat Makina, müşteri memnuniyeti odağında yeni bir boyut getirdiği satış sonrası hizmetler birimi Polat Technic ile her bölgeden müşterilerine tüm koşullarda 24 saat içerisinde ulaşma taahhüdü veriyor.
Polat Makina, Türkiye'nin en büyük dekantör santrifüjü SX 840’ı üretmesinin ardından, bu rekorunu bir adım ileriye taşıyarak SX 920 dekantör santrifüjü piyasaya sundu. Türkiye'de üretilen en geniş helezon çapına sahip olan SX 920 dekantör santrifüj, işletmelerin yüksek kapasite ve verimlilik anlamında artan ihtiyaçlarına en iyi şekilde yanıt verebilmek için tasarlandı.
Ürettiği yerli teknoloji makinelerle endüstriyel inovasyona yön vermeyi hedefleyen Polat Makina, Türkiye'nin en büyük dekantör santrifüjü SX 840 ürününü piyasaya sundu. Türkiye'de üretilen en büyük helezon çapına sahip olma rekorunu kıran SX 840 dekantör santrifüj, yüksek kapasitesi ve hassas mühendislik özellikleri ile Polat Makina’nın küresel pazardaki konumunu güçlendiriyor.